TOP

PRZEKĄSKI NA BUFETACH CZY W STOŁACH?

Jeśli same wybrałyście takie rozwiązanie- to już Was lubię : ) Jeśli manager lokalu Was do tego zachęca czy nawet przymusza, a nie jesteście pewne czy ustawienie całości przekąsek zimnych w bufetach to dobre rozwiązanie?

To uprzejmie informuję że tak ! Jest ono i ekonomiczne i estetyczne. Nie ogląda się zeschniętych wędlin przez całą noc, nie wącha smrodów itd. A kelnerzy ciągle dbają aby bufety były pełne aż do rana.

Jeśli martwicie się że goście nie będą korzystać z bufetów, poniżej podaję Wam 3 podpowiedzi jak ich do tego zachęcić:

1/ jeśli goście poproszą o zimne przekąski kelner zaproponuje bufety lub doniesie mały talerz do danych gości

2/ dj/ zespół będą zachęcać gości i przypominać na każdej przerwie  do zaglądania do bufetów że tam czekają na nich posiłki

3/ wydrukujcie menu, jedno na parę, na którym u dołu napiszecie że pozostałe posiłki znajdują się w bufetach.

Lubię ludzi, i chyba ludzie lubią mnie ;) Liczę, że moje porady i uwagi związane z organizacją ślubu przydadzą się Wam, dlatego dzielę się swoim doświadczeniem szczerze i obficie!