POZIOM I – 20 godzin szkoleniowych

I.    CHARAKTERYSTYKA MOJEGO NOWEGO ZAWODU

1.    Predyspozycje osobowościowe - kompetencje miękkie i twarde
A.    Wedding planner w agencji
B.    Event manager w agencji
C.    Wedding planner i koordynator bankietów w hotelu

2.    Organizacja czasu pracy
A.    Wedding planner w agencji
B.    Event manager w agencji
C.    Wedding planner i koordynator bankietów w hotelu

3.    Zakres obowiązków
A.    Wedding planner w agencji
B.    Event manager w agencji
C.    Wedding planner i koordynator bankietów w hotelu

4.    Typy klientów

II.    ZAKŁADAM WŁASNY BIZNES – agencja ślubna, agencja eventowa

1.    Strategia rozwoju firmy
2.    Biznes plan
3.    Identyfikacja wizualna firmy podstawą sukcesu sprzedażowego
4.    Opracowanie planu marketingowego i PR-owego firmy

III.    BUDUJĘ SWOJĄ ŚCIEŻKĘ ZAWODOWĄ

1.    Przebieg kariery zawodowej w agencji eventowej i ślubnej
2.    Przebieg kariery zawodowej w hotelu
3.    Inne - centrum konferencyjne, firma cateringowa
4.    Zarobki w agencji ślubnej, eventowej, hotelu

IV.    ELEMENTARZ MOJEGO ZAWODU

1.    Charakterystyka rynku pracy
2.    Stowarzyszenia branżowe
3.    Wydarzenia branżowe
4.    Media branżowe

V.    AGENCJA WEDDINGOWA A AGENCJA EVENTOWA – RÓŻNICE I PODOBIEŃSTWA

1.    Różnice między klientem indywidualnym a klientem korporacyjnym
2.    Sposoby rozliczania się agencji eventowych oraz ślubnych
3.    Czy konsultant może zorganizować event? Czy organizator eventów może zorganizować ślub?

VI.    NEGOCJUJĘ CENY I UMOWY

VII. TEST MOICH PREDYSPOZYCJI ZAWODOWYCH I OSOBOWOŚCIOWYCH

VIII. OMÓWIENIE WYNIKÓW TESTU

VII.    WSPÓŁPRACA AGENCJI Z WYKONAWCAMI

1.    Pozyskiwanie i weryfikacja podwykonawców
2.    Umowy z podwykonawcami
3.    Współpraca z miejscami
4.    Stali współpracownicy, a wykonawcy zatrudnieni przez klienta
5.    Rozliczenia finansowe z podwykonawcami
A.    Systemy prowizyjne
B.    W trakcie organizacji

VIII.    JAK PROWADZIĆ ROZMOWE Z PODWYKONAWCAMI

IX.    ZARZĄDZANIE PROJEKTEM ŚLUBNYM, CZYLI OBSŁUGA KLIENTA

1.     Obsługa klienta w agencji ślubnej
A.    Przygotowanie oferty agencji ślubnej
B.    Konstrukcja cennika
C.    Ankieta dla klienta
D.    Pierwsze spotkanie
E.    Sprawozdanie ze spotkania
F.    Podpisanie umowy
G.    Harmonogram przygotowań
H.   Budżet przygotowań
I.     Dodatkowe dokumenty
J.    Szukanie miejsca weselnego
K.   Plener weselny
L.    Wyszukiwanie/kontraktowanie podwykonawców
M.   Zarządzanie listą gości
2.    Obsługa klienta w agencji eventowej
A.    Przygotowanie oferty - koncepcja kreatywna i budżet ostateczny
B.    Przedstawienie oferty klientowi
C.    Przetargi
D.    Podpisanie umowy
E.    Szukanie miejsca
F.    Wyszukanie podwykonawców
3.    Obsługa klienta - organizacja imprezy w hotelu
A.    Przedstawienie oferty klientowi
B.    Przetargi
C.    Podpisanie umowy
D.   Realizacja

 

POZIOM II – 14 godzin szkoleniowych

I.    O CZYM WIEDZĄ DOBRZY ORGANIZATORZY

1.    Ustawienie Sali (metraż, stoły, bufety)
2.    Układanie menu na różne rodzaje imprez: dobór potraw, napojów, alkoholi.
3.    Nakrycie stołów, zastawa stołowa
4.    Serwis kelnerski (obsługa konsumenta, systemy obsługi)
5.    Alkohole
A.    Podstawowe informacje o gatunkach alkoholi
B.    Enologia: typologia wina, dobór win do potraw, serwis wina.

II.    WYBÓR TEMATU PRZEWODNIEGO IMPREZY

1.    Rodzaje tematów przewodnich
2.    Jak tworzyć temat przewodni

III.    ATRAKCJE NA EVENT I WESELE

1.    Rodzaje atrakcji
2.    Zabezpieczenie imprezy i atrakcji
3.    Atrakcje zewnętrzne i wewnętrzne

IV.    ŚLUB W POLSCE: TRADYCJE, FORMALNOŚCI, PRZEBIEG

1.    Formalności przedślubne
2.    Ślub symboliczny / humanistyczny
3.    Przebieg ceremonii zaślubin
A.    Ceremonia cywilna
B.    Ceremonia konkordatowa/kościelna
C.    Ślub symboliczny / humanistyczny

V.    STYLIZACJE ŚLUBNE

1.    Wygląd i strój Panny Młodej
A.    Elementy stroju Panny Młodej
B.    Typy sylwetek
C.    Jak dobrać odpowiedni kolor

2.    Świadkowie, drużbowie, druhny

3.    Goście na weselu

4.    Wygląd i strój Pana Młodego
A.    Krój stroju ślubnego dla Panów Młodych
B.    Kolor garnituru ślubnego
C.    Garnitur ślubny a sylwetka, porady praktyczne
D.    Garnitur ślubny – porady praktyczne
E.    Dodatki do stroju ślubnego

VI.    ETYKIETA ŚLUBNA

1.    Rodzaje/formy przyjęć i co się z tym wiąże
2.    Konsultantka, jako rzecznik savoir-vivre na ślubach
3.    Obowiązki rodziców
4.    Pieniądze i prezenty – trudny temat
5.    Kogo i jak zapraszać
6.    Lista gości
7.    Potwierdzenie przybycia i plan stołów, usadzenie gości
8.    Świadkowie
9.    Ślubny bukiet
10.    Obrączki
11.    Błogosławieństwo
12.    Przejazd na ślub
13.    Orszak ślubny
14.    Życzenia
15.    Rozpoczęcie wesela
16.    Toasty – powrót do tradycji
17.    Tort weselny
18.    Tańce
19.    Podziękowania dla rodziców
20.    Podziękowania dla gości
21.    Jak zgrabnie i dobrze zakończyć imprezę
22.    Telefon komórkowy na ślubie
23.    Aparat i kamera na ślubie i weselu
24.    Ogólne porady

VII.    REALIZACJA

1.    AGENCJA ŚLUBNA- REALIZACJA
A.    Śluby dla obcokrajowców
B.    Czas realizacji poszczególnych usług
C.    Rodzaje scenariuszy
D.    Zakres obowiązków
E.    Rozliczenia finansowe z podwykonawcami podczas realizacji
F.    Po ślubie – rozliczenie z klientami

2.    AGENCJA EVENTOWA- REALIZACJA
A.    Czas realizacji poszczególnych usług
B.    Rodzaje scenariuszy
C.    Zakres obowiązków

3.    HOTEL - REALIZACJA
A.    Zamówienie bankietowe, tzw. funkcja
B.    Ustalenie niezbędnych szczegółów
C.    Zakres obowiązków event managera w hotelu

4.     Zasady bezpieczeństwa podczas realizacji
A.    Podstawowe zasady bezpieczeństwa
B.    Ochrona na ślubie i weselu


 

CENA SZKOLENIA

Szkolenie poziom I - trwa 20 godzin szkoleniowych

1. Zawsze w sobotę i niedzielę, od 9 do 18tej
2. Poznajemy się osobiście
3. Spędzamy razem 2 intensywne dni szkoleniowe
4. Rozwiązujesz test predyspozycji zawodowych
5. Otrzymujesz pół godziny bezpłatnych indywidualnych konsultacji on-line

Cena szkolenia to 1880zł brutto

Szkolenie poziom II - trwa 14 godzin szkoleniowych

1. Szkolenie odbywa się w ustalone dni (wieczory, lub weekendy) - bez uszczerbku dla Twojego prywatnego życia!
2. To szkolenie odbywa się w formie TELEKONFERENCJI, na żywo. Każdy siedzi przed swoim komputerem, mając swobodną interakcję z pozostałymi osobami.
3. Szanujemy Twój czas - nie musisz go tracić na dojazdy
4. Zaoszczędzisz na noclegach i dojeździe!
5. Dzięki szkoleniu przez internet możemy obniżyć cenę (brak kosztów sali, wyżywienia i dojazdu),
6. Udział biorą TYLKO osoby, które przeszły przez POZIOM I - wszyscy się znamy i lubimy!

Cena szkolenia to 880 zł brutto


 

Nasze szkolenie to w sumie 34 godziny zajęć wypełnionych praktycznymi przykładami i materiałami z prawdziwych realizacji. Cały plan szkolenia powstał na podstawie naszego osobistego doświadczenia w branży ślubnej i eventowej (własne agencje ślubne oraz eventowa) oraz z pracy w hotelarstwie.


Sprawdź szczegóły:

-> O SZKOLENIU
-> O PROWADZĄCYCH
-> REFERENCJE UCZESTNIKÓW